Skab hygge i den kolde tid

Sommeren er for længst borte, og selvom oktober og november var utroligt varme i forhold til normalen, så er kulden ved at have taget sit indtog, og de grå og blæsende dage har erstattet solskinsdagene med blå himmel og lunt vejr. Heldigvis er efteråret og vinteren perfekte årstider til at skabe lidt ekstra hygge og krybe sammen omkring brætspil, varm kakao og en god film. Vi danskere er verdensmestre i hygge, så du ved sikkert allerede, hvordan man skaber det, men hvis ikke får du lige lidt tips her.

 

Brug lyskæder

Lyskæder hører ikke kun juletræ og julepynt til – lyskæder er alletiders måde at skabe lidt ekstra hygge. Hæng eksempelvis en lyskæde op over sengen i soveværelset, og skab en intim, dæmpet belysning, eller indram billeder og plakater i lyskæder for at understrege vægpynten. Du kan også med stor fordel ophænge lyskæder på altanen og derved skabe en hyggelig belysning, der både pynter ude og inde.

 

Tænd stearinlys

En af de største hyggeskabere er stearinlys. Den gule flamme skaber stemning og atmosfære, og så giver lysene varme til den kolde tid. Pynt op med stearinlys, hvis du har en hjemmedag eller skal hygge med venner eller familie omkring et brætspil. Husk at lufte ud, når du har slukket lysene, så røgen fra dem kan forsvinde fra rummet.

 

Indret med vamsede tæpper og bløde skind

Smid lækre, bløde lammeskind og dejlige, varme tæpper i sofaen og lænestolen, og kryb sammen i det, når du skal læse en god bog eller se en film eller tv-serie. Skind og tæpper pynter, og de er med til at holde på varmen, når kulden trænger sig på – og så er det bare lækkert at sidde på noget blødt og vamset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *