Når du skal afholde din ferie

Det kan være både besværligt at finde tid til at holde ferie, men samtidigt kan det være en endnu større udfordring at finansiere den. Det kan der dog være råd for, hvis du er en af de mange mennesker, der ikke får hævet deres feriepenge i tide. Feriepengene er en unik mulighed, som de fleste danskere får på grund af den danske ferielovgivning. Her kan man, hvis man er indbefattet, optjene penge og feriedage fra sit arbejde og bruge dem på sine rejser.

Er jeg indbefattet?

Det er som sagt ikke alle, der er indbefattet af ferielovgivningen, men langt de fleste er. Man kan dog ikke vide sig helt sikker, fordi det er en vurderingssag, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering står for. De vurderer en række forskellige kriterier, der blandt andet går ud på, om du udfører arbejde i din arbejdsgivers navn, om du har en hvis arbejdsforpligtelse og om din arbejdsgiver har ret til at lede og fordele din arbejdstid og arbejdsopgaver. Man bør derfor altid søge hjælp hos sin fagforening, hvis man er i tvivl om man er indbefattet af lovgivningen eller ej. Det kan nemlig være frustrerende at vente på feriepenge, der aldrig kommer til dig.

Når du vil holde ferie

Når du har bestemt dig for, at du ikke kan klare hverdagen i Danmark et sekund længere og bare skal på ferie til det nærmeste paradis, skal du have ansøgt om dine feriepenge. Feriepengene ligger på din såkaldte FerieKonto, der kan findes på borger.dk. Her kan du tjekke alt om, hvad du har optjent og hvor mange dage, du præcist kan holde ferie. Det er også her, hvor du søger feriepenge fra din arbejdsgiver, der udbetaler dem før din feries start, så du kan nå at bruge dem i forbindelse med din ferie. Hvis du til gengæld glemmer at hæve dine feriepenge, så går de til Arbejdsmarkedets Feriefond, der sørger for, at familier med lav indkomst også kan komme på ferie og nyde deres sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *