Mangler du opbevaringsplads til dine bøger?

Hvis du er en af dem, der elsker at læse bøger og samtidig ikke kan skille dig af med dem, du har læst færdigt, så kender du sikkert til pladsproblematikken. Smukt ser det ud, når bøgerne står på rad og række som flotte trofæer, men du kan hurtigt mangle plads, hvis du er en flittig læser. Heldigvis findes der i dag mange muligheder for både praktiske og stilrene løsninger til opbevaring. Men som enhver investering kræver det sin økonomi. Du kan blive klogere på din mulighed for finansiering gennem vores lån.

 

Løsninger til ethvert behov

Ingen er ens, og derfor varierer behovet for opbevaring fra hjem til hjem. Blandt de hyppigst anvendte muligheder finder du følgende:

  • Klassisk reol. Disse reoler fås i forskellige størrelser og træsorter. Du kan enten købe en helt original en af slagsen, der passer perfekt til ethvert rum, eller du kan vove dig ud i en asymmetrisk udgave, der skaber liv i et ellers statisk rum.
  • Denne forholdsvis nyere type reol er at finde hos langt de fleste forhandlere i dag. Den har en åben opbygning, hvilket gør den mere let at se på.
  • Reol til hel væg. Har du mange bøger, kan du fylde et af dine vægge ud med én stor reol, der kan rumme alle dine bøger. Dette anbefales primært til store rum eller små gennemgangsrum – fx en læsestue.
  • Væghylder. Du kan med fordel anskaffe dig disse, hvis du er udfordret på den fysiske plads. Du kan købe enkelte hylder eller hele hyldesæt, og på den måde kan du på egen hånd kombinere og eksperimentere med forskellige sammensætninger.

 

Sådan sorterer du dine bøger

Når du har fundet din reol eller dine hylder, skal du til at fylde den op med dine skønne bøger. Alle har deres egen måde at sortere bøgerne på. Du kan sortere dem kronologisk (fx efter forfatter eller titel), efter størrelse eller blande dem tilfældigt. Det sidstnævnte kan bidrage til et mere dynamisk og levende look, mens en grundigt sorteret bogreol er en fryd for øjet. Igen kommer det an på dine personlige præferencer.