Kold Kartoffelsalat

Synes du også at kogte kartofler kan blive lidt for kedeligt? Så har du aldrig prøvet en ægte gammeldags kold kartoffelsalat med sennep, friske sprøde radiser og små kartofler. Det er officielt en af danskernes yndlings sommersalat, og det bedste af det hele er, at du kan nyde den kold! Så lav den, når du har tid, gem den væk i køleren og vær klar til at imponere gæsterne med den bedste kartoffelsalat i til dato. Perfekt til det kolde bord, påskefrokosten eller madpakken.

Kold kartoffelsalat med frikadeller og meget mere

En klassisk kold kartoffelsalat er en helt fast del af mange danskeres sommermenu, og den serveres gerne mindst én gang ugentligt sommeren igennem. Den er dog også dejlig om vinteren, og i alle de andre måneder. Om sommeren er en kold kartoffelsalat det perfekte tilbehør til grill retter, salater og som en dejlig nem ret, der nemt kan serveres over 2 dage, da den holder dig utroligt godt på køl en dag eller to. Om vinteren er den perfekt med frikadeller til – en sammensætning, som specielt børnene elsker.

Kold kartoffelsalat på video

Opskriften på kold kartoffelsalat er nem og hurtig, og den der derfor perfekt i mange sammenhænge. Laver du en kold kartoffelsalat, ligegyldigt hvilken begivenhed, du laver den til, så vil du med garanti både glæde børn og voksen – der er ingen alder på dette sommer hit. 

Kartoflerne skal blot skrælles, og så skal de største halveres, så alle er nogenlunde samme størrelse. Derefter skal du koge dem i let saltet vand i ca. 15 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle helt af i den skål, som din kolde kartoffelsalat skal laves i.

Radiserne skal skylles og skærs ud i små stykker. Skyl forårsløgene og purløgene, og snit dem fint. Kom det hele op til de afkølede kartofler – gem evt. lidt til pynt.

Kom creme fraiche, mayonnaise og sukker i en skål. Smag til med lidt salt og peber, og vend dressingen sammen med kartoflerne og grøntsagerne. Gør det forsigtigt, så kartoflerne ikke bliver most.

Og vupti – du har en kold kartoffelsalat. Se lige her en nem videoopskrift på kold kartoffelsalat