iPhone iOS sikkerhed kontra Android

Cisco er netop kommet med deres årsrapport, og af den fremgår det tydeligt, at du skal vælge telefon med omhu. 99% af al Malware er rettet mod Android platformen, Malware er ikke vare i et supermarked, men et udtryk for alle former for cyber angreb du kan forestille dig.

Malware er en sammentrækning af Malicious Software eller på dansk: “ondsindet programkode”.

Det er netop apples begrænsninger der øger sikkerheden, for mens du på Android kan downloade alt hvad du måtte ønske, fra en hvilken som helst app butik, kan du til Apple’s iOS enheder som ipad og iphone kun få app’s gennem iTunes / appstore, med mindre du jailbreaker din iPhone, men så beder du vist også selv om problemer.

En del udviklere er frustrerede over Apple’s kontrol og høje krav for at få en App optaget i Appstore, men det er netop selvsamme krav og kontroller der sikre os forbrugere.

Mange forældre ved ikke hvilken tablet de skal købe for at sikre sig at lille Benny kan alt det de andre børn kan, uden at mor og fars kreditkort, hjemmevideoer og andre værdifulde digitale informationer lander hos en Kinesisk hacker. Heldigvis er iPad den mest udbredte tablet her i landet og selv folk uden viden om sikkerhed typisk køber det de ser naboen har.

Men er du så helt sikret mod diverse Malware blot fordi du har en iPad eller iPhone?

Svaret er et klokkeklart nej. Trykker du på en af de mails du egentlig godt ved at du ikke bør klikke på, eller tager forbi en af de hjemmesider hvor der kommer et stort rødt skilt op først der spørger om du er sikker på du vil besøge denne side, da google mener den indeholder Malware, så er du selv ude om det. Det har intet med Apple iOS eller google Android at gøre.

En iPhone eller iPad, bliver stjålet (fysisk) lige så nemt som en telefon der køre på Android systemet. Det er derfor vigtigt at du husker at bruge en låsekode og bruger du iPhone er det en rigtig god ide at slå funktionen “Find min iPhone” til, på den måde kan du finde den hvis den bliver væk, du kan også slette telefonen hjemmefra selv om du ikke ved hvor telefonen er fysisk.

Hvis du går efter optimal sikkerhed er det eneste rigtige den nye iPhone 5S, den har finger aftryksscanner som du kan bruge til at låse telefonen op og i med, desuden kan du godkende diverse køb med dit fingeraftryk, så med mindre du mister både telefonen og tommelfinger burde dine data være rimelig sikre.

Har du endnu ikke købt dig en iPhone, så tag et kig for de bedste priser på mabonnementer.dk hvor du kan se priser på et mobilabonnementer i forbindelse med køb af en ny telefon.