Hvad sker der med bilen efter din død?

Det er ikke en nem proces når en person dør. Hverken følelsesmæssigt eller praktisk. Det kan derfor være en god ide at skrive en bobestyrer ind i testamentet. Så er du sikker på at alt forløber som du gerne vil have det. 

Hvad er en bobestyrer?

Når det ubehagelige sker, og der er en der dør i familien, er der nogen der skal tage hånd om situationen. Ofte er det en af de pårørende der sørger for at anmelde og styre det hele i forhold til arven. Dog er der nogle gange undtagelser der gør, at man skal gøre brug af en bobestyrer. En bobestyrer er en advokat der sørger for at styre dødsboet. En bobestyrer kan være forudbestemt men ved tilfælde hvor der eksempelvis er en større gæld end der er arv, skal en bobestyrer til. Og her er det altså bobestyrer der bestemmer hvem der skal have fars Ferrari! Der er mange ting der skal ske, når der er nogen der går bort.

Dødsattest

Lige efter at personen er gået bort, skal der laves en dødsattest. Altså en attest på at personen er død. Dette laves af en læge. Så alt efter om det er på hospitalet, eller det er hjemme i sengen, skal det enten være lægen på hospitalet, og der skal man ikke gøre noget, der bliver det gjort af sig selv, men hvis det er hjemme, skal den lokale læge kontaktet, og da laves den af ham. Det er også herefter at bedemanden skal kontaktet, og da vil han hjælpe med alt det praktiske i forbindelse med begravelsen.

Spærring af kontoer

Når dødsfaldet er sket, får folkeregistret automatisk besked, og herefter bliver alle kontoer som den afdøde har, spærret. Også fælles bankkontoer, og hvad der ellers måtte være. Det er meget normalt at de store forsikringsselskaber også får besked, og derfor lukker for abdomenet.

Skifteretten

Nogle få dage efter personen er gået bort, skal arvingerne i skifteretten, og det er her beslutningen om bobestyrer privat styre eller offentlig styrer skal besluttes. Medmindre den afdøde har skrevet i sit tastement at der skal være en bobestyrer, er det arvingerne der skal tage beslutningen om hvilket styre det skal være, hvilket jo ofte betyder at det er privat styrer.  Men der er mange ting der kan gemme sig, og uenigheder, og det er derfor en god ide at gøre brug af en som kan gå alt igennem, uden problemer. Det tager ikke lang tid, men det kan godt være dyrt. Og de skal som ofte have betaling forud. Hvis det kniber med pengene, men i har udsigt til penge, kan i tage et lån med pant i bil. På den måde får i udbetalt 40 – 50 % af bilens værdi, de holder bilen i en periode, og du må så købe bilen tilbage, og du ender på den måde med kun at betale for det der svarer til opbevaring af bilen, da du betaler pr. dag den er stående hos pantelåneren.