Disse ting er gode at have styr på inden konfirmationsfesten

Konfirmationsdagen er for de fleste en helt særlig dag, som de vil huske tilbage på i mange år. Derfor skal alt selvfølgelig også spille på konfirmationsdagen – men det kræver, ligesom ved enhver anden fest, at man inden selve dagen har lagt en indsats i forhold til forberedelse og planlægning. Derfor kan det være godt med lidt inspiration til, hvad der er godt at have styr på inden dagen oprinder, så det kan blive en god uforglemmelig dag.

Det første, som man skal have styr på, er selvfølgelig gæstelisten, festlokale og invitationer. Når det er på plads, kan man gå videre med planlægningen af festen. Her får du et par områder, som er vigtige, når man skal holde konfirmationsfest: 

Uden mad og drikke, dur helten ikke

Det gamle slogan siger det hele – mad og drikke skal der til for at holde en herlig fest. Derfor skal man overveje, hvilken mad, man gerne vil servere. Nogen foretrækker at stå for hele madlavningen selv. Fordelen ved det er, at der stort set ingen grænser er, for hvad menuen kan bestå af. Ulempen er, at det kræver en del tid og forberedelse inden festen, men det vil formentligt også kræve lidt ekstra tid til selve festen. 

En helt anden mulighed, for mad til den store dag, er at bestille mad fra at cateringfirma. Du kan eksempelvis finde mad ud af huset i Herning – se mere.  Fordelen ved mad ud af huset er, at du blot skal vælge, hvilken menu, som du godt kunne tænke dig, og så skal du ikke fortage dig mere – andet end at nyde maden. 

Underholdning er uundværlig 

Når maden er spist og vinen er drukket, så er det på tide med et festligt indslag eller en anden form for underholdning. Et festligt indslag kan være et element, som kan være medvirkende til, at konfirmationsfesten bliver endnu mere uforglemmelig – både for gæsterne og konfirmanden selv. 

Det er stort set kun fantasien, som sætter grænser for, hvad det festlige indslag kan være. Det kan være nogle af de klassiske indslag, såsom en tale eller en sang eller man kan finde på en leg, som involverer hele festen. Det kunne være i form af ’Tip en 13’er’, gæt en kendt person (eller en person fra festen), eller legen ’hvorfor rejser gæsterne sig op?’. I den leg skal festens gæster rejse sig op i grupper, ud fra kategorier. Konfirmanden skal så gætte, hvad de grupper som rejser sig har til fælles, eksempelvis ’har to søskende’.  

Andre festlige punkter 

Udover disse to vigtige punkter, så er det også godt at have styr på: 

  • Konfirmationstøj
  • Valg en toastmaster
  • Musik
  • Valg af transportmiddel, som konfirmanden skal transporteres til og fra kirken 
  • Bordplan (du kan også vælge at gøre det til en form for underholdning, f.eks. ved at alle gæsterne trækker et nummer i en hat, og på den måde bliver placeret ved bordene)
  • Borddækning (bordkort, servietter, lys, blomster osv.)
  • Evt. sørg for overnatning til gæster, som kommer langvejs fra